Kuchnia

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem

Składniki na 4 porcje:

1 puszka tuńczyka
1 puszka kukurydzy
1 mała cebula
2 ostre papryczka
½ sałaty lodowej
4 łyżeczki oleju
1 cytryna

Przygotowanie:
Tuńczyka wyjmij z puszki, odsącz i podziel na drobniejsze części. Kukurydzę odsącz z zalewy. Cebulę obierz, ostrej papryczce odetnij szypułkę, oczyść z nasion, a następnie oba warzywa posiekaj na drobno. Sałatę lodową podziel na liście, opłucz i porwij dłońmi na niewielkie kawałki.
Cytrynę sparz i osusz, po czym kilka plasterków odkrój i pozostaw do dekoracji, a z pozostałej części wyciśnij sok.
Wszystkie składniki przełóż do miseczki, delikatnie wymieszaj, skrop olejem i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Świetnie smakuje z jasnym pieczywem.

Zapraszamy na naszego bloga http://panipanidomu.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation