Kuchnia

PULPETY

kotlety z łososia

Składniki:

500 g łososia
1 jajko
2-3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia kotletów
2 łyżki posiekanej pietruszki
2 łyżki posiekanego koperku
szczypta gałki muszkatołowej
sól (nie dodawaj, gdy łosoś jest słony)
świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:
Łososia dokładnie umyj i osusz, jeśli posiada oście usuń je. Rybę bardzo drobno posiekaj ostrym nożem, następnie dodaj zioła, sól (jeśli jest to konieczne), świeżo mielony czarny pieprz, gałkę muszkatołową, bułkę tartą oraz jajko.
Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i uformuj w kotleciki.
Kotlety obtocz w bułce tartej, lekko spłaszcz i smaż na rozgrzanym tłuszczu po 2-3 minuty z każdej strony, aż kotlety się zarumienią
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation