Kuchnia

coś z ryby

Śledzie w śmietanie z jabłkiem - jak zrobić?
===========
Przepisy na przystawki, kanapki i tosty WINIARY
=================
Śledzie w śmietanie z jabłkiem, z majonezem i parzoną cebulą. Wystarczy moczyć godzinę i nie trzeba chłodzić przed podaniem. Można ładnie udekorować zieleniną i paseczkami kolorowej papryki.

Łączny czas: 75 min.
Przygotowanie: 15 min.
Oczekiwanie: 60 min.

Porcje: 4
Kalorie: 277 kcal / 1 porcję
===============
Majonez Dekoracyjny WINIARY 2 łyżki
śmietana kwaśna 4 łyżki
filet śledziowy 400 g
jabłko 1 sztuka
sok z cytryny do smaku
cebula 1 sztuka
sól, pieprz, cukier do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Majonez połącz ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Majonez Dekoracyjny WINIARY,
śmietana kwaśna,
sól, pieprz, cukier

2. Śledzie mocz 1 godzinę, odsącz, przekrój na połowę i ułóż na półmisku.

3. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop sokiem z cytryny.

4. Następnie obierz cebulę, pokrój ją w półplasterki, sparz wrzątkiem.

5. Sos śmietanowo - majonezowy połącz z jabłkiem i cebulą, rozłóż na śledziach.

6. Śledzie podawaj posypane natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation