Kuchnia

ryby

Łosoś w miodzie



Składniki

1,5 kg filetów z łososia ze skórą
oliwa
sól
1 ząbek czosnku
3 łyżki ziarnistej musztardy
2 łyżki łagodnego miodu
1/2 łyżeczki octu jabłkowego
1/2 łyżeczki kminku
pieprz



Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik, ustawiając opcję ?grill?. Ruszt wyściełamy folią aluminiową, smarujemy oliwą. Układamy łososia skórką do dołu, solimy. Rozcieramy czosnek z odrobiną soli, mieszamy z musztardą, miodem, octem, zmielonym kminkiem i 1/4 łyżeczki pieprzu. Mieszaniną smarujemy rybę. Pieczemy 12-15 minut.

Uwaga: łososia możemy także przyrządzić na zwykłym grillu lub na patelni grillowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation