Kuchnia

Kulinaria

MUFFINY ZE SNIKERSAMI I MASŁEM ORZECHOWYM

Składniki na 12 muffinek:
250 g mąki pszennej
5 łyżek drobnego cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
6 łyżek (160 g) masła orzechowego (typu 'crunchy')
60 g masła, roztopionego
1 duże jajko, roztrzepane
175 ml mleka
3 batoniki Snikers (po 65 g każdy)

Wymieszać razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodać masła orzechowego, mieszać do otrzymania struktury kruszonki. Do mleka wlać roztopione masło i roztrzepane jajko, wymieszać. Połączyć zawartość dwóch naczyń, na koniec dodając pokrojone Snikersy.
Formę do muffinek wyłożyć papierkami. Nałożyć do nich ciasta. Można dodatkowo posypać orzeszkami. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 200ºC. Przed wyjęciem ostudzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation