Kuchnia

słodkości

Moje pomysły na zdrowszą kuchnię: Pankejki czekoladowe z cukinii

Składniki na kilka porcji:

Cukinia
5 łyżek mąki pełnoziarnistej
1 jajko
szklanka maślanki
3 łyżki kakao+ 3 łyżki dowolnej substancji słodzącej
łyżka oleju
3 czubate łyżki budyniu bez cukru

Cukinię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, posolić i odstawić na sitku na 20 minut. W tym czasie rozbełtać jajko z maślanką, dodać olej. Do drugiej miski przesiać kakao, mąkę i dosypać pozostałe suche składniki. Obie miski połączyć i dodać odciśnięty mus z cukinii, wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu z obu stron pod przykryciem. Ja dodatkowo dodałam słonecznik i amarantus a wierzch polałam gorzką czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation