Kuchnia

Słodkości - przepisy

SERNIK NA ZIMNO CZEKOLADOWO- KOKOSOWY

Składniki
1 opakowanie czekoladek czekoladowo-kokosowych
100 g czekolady mlecznej
pół kg sera mascarpone
250 ml kremówki
50 ml likieru kokosowego
pół szklanki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
1 łyżka wiórków kokosowych

Pyszny serniczek ;))



Etapy przygotowania

Ponad połowę czekoladek pokrój i rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do nich likier kokosowy. Żelatynę rozpuść. Ser wymieszaj z cukrem pudrem a następnie z roztopionymi czekoladkami. Ubij śmietanę, dodaj rozpuszczoną żelatyne, dodaj do sera z czekoladą i wymieszaj. Tortownicę wyłóż folią spożywczą i przełóż sernik. Na wierzchu ułóż dookoła pozostałe czekoladki. Wstaw do lodówki na całą noc. Czekoladę mleczną posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej, polej nią wierzch sernika i oprósz wiórkami kokosowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation