Kuchnia

Przepisy

Francuskie tosty pomarańczowe


Składniki

2 jajka
skórka otarta z 1 pomarańczy
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
60 ml mleka
4 kromki czerstwej chałki
sok z jednej pomarańczy
75 g marmolady z pomarańczy
1/4 kostki masła


Etapy przygotowania

1.W szerokim płaskim naczyniu wymieszaj trzepaczką jajka,skórkę pomarańczową,mleko i cynamon.

2.Zanurz kromki chałki w powyższej mieszaninie na 2 minuty z każdej strony.

3.W czasie,gdy chałka nasiąka,zagotuj w rondlu sok pomarańczowy i marmoladę,zmniejsz płomień i podgrzewaj jeszcze przez 3-4 minuty.Odstaw syrop na czas gdy będziesz smażyć chałkę.

4.Rozgrzej masło na patelni o grubym dnie i smaż kromki chałki po 2 minuty z każdej strony,aż się zezłocą.

5.Podawaj tosty polane syropem.


http://www.mojegotowanie.pl/kuchnie_swiata/francuska/francuskie_tosty_pomaranczowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation