Kuchnia

ciasta i desery

Ciasteczka Owsiane


Składniki (5)
Bialkowe:

Płatki owsiane 8 g
Białko jaja kurzego 35 g (1 szt.)
Fruktoza 5 g
Olej sojowy 5 g (1 łyżeczka)
Cukier wanilinowy 5 g

Czas:

Łącznie 35 min
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 25 min

Narzędzia:

Patelnia
Papier do pieczenia
Drewniana łyżka
piekarnik
Miska

Sposób przygotowania:

1Płatki uprażyć na patelni bez tłuszczu. Białka ubić na sztywna piane z fruktoza (jeśli będzie mało słodkie można dać troszkę więcej) i cukrem waniliowym. Wymieszać z uprażonymi płatkami i olejem sojowym.
2Masa powinna być nie lejąca. Powinna mieć taka konsystencje aby dobrze formowało się z niej płaskie ciasteczka.Które układamy na papierze do pieczenia bez tłuszczu.
3Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 25 min. Az zrobią się delikatnie brązowe
4Aby sobie urozmaicić zwykle ciastka Owsiane ja czasem dodaje wiórki kokosowe, żurawinę i rodzynki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation