Kuchnia

Ciasta

PRZEKŁADANIEC BRZOSKWINIOWY

Składniki na biszkopt:

6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno ,dodać cukier,ciągle ubijając dodać żółtka.Na koniec mąkę przesianą z proszkiem ,delikatnie wymieszać.Piec ok 30-40 min w 180C

Masa :

6 łyżek żelatyny
4 łyżki cukru
1 L jogurtu naturalnego
1 puszka brzoskwiń
herbatniki
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody.Brzoskwinie zmiksować wraz z sokiem na jednolitą masę,dodać połowę rozpuszczonej żelatyny,wymieszać i tężejącą masę wylać na biszkopt,wstawić do lodówki.Jogurt połączyć z cukrem,roztrzepać,dodać drugą połowę rozpuszczonej żelatyny i wylać na masę brzoskwiniową.Herbatniki ułożyć na tężejącej masie jogurtowej.Herbatniki można nasączyć spirytusem.Zamiast herbatników na masę jogurtową można wylać tężejącą galaretkę.Wierzch ozdobić polewą czekoladową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation