Kuchnia

Słodkości - przepisy

Ciasto kolorowa pianka

Składniki biszkopt : ( Blaszka 28cm x 25 cm )
4 jajka,
120g cukru,
1/3 szklanki mąki pszennej,
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Przygotowanie biszkopt :

Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.

Składniki pianka zielona :
2 opakowania galaretki agrestowej,
500 ml śmietanki 30%,
2-3 łyżki cukru pudru.
Przygotowanie pianki zielonej:

Galaretki rozpuść w szklance gorącej wody. Śmietankę wlej do miski. Dodaj cukier puder i delikatnie ubij. Wlej ostudzoną galaretkę i połącz składniki.

Składniki pianka różowa : ( najlepiej przygotuj 30 minut po przygotowaniu pianki żółtej )

2 opakowania galaretki truskawkowej,
500 ml śmietanki 30%,
2-3 łyżki cukru pudru.
Przygotowanie pianki różowej :

Galaretki rozpuść w szklance gorącej wody. Śmietankę wlej do miski. Dodaj cukier puder i delikatnie ubij. Wlej ostudzoną galaretkę i połącz składniki.


Składniki dodatkowe :
2-3 szt ulubionej galaretki ( najlepiej w różnych kolorach )
4-5 łyżek marmolady wieloowocowej,
50g mlecznej czekolady. ( roztopionej w kąpieli wodnej )
Przygotowanie :

Upieczony i ostudzony biszkopt posmaruj marmoladą. Wylej wcześniej przygotowaną żółtą piankę. Włóż do lodówki ciasto na 30-40 minut. Następnie wlej różową piankę. Ponownie włóż do lodówki na 1 godzinę.

Przygotuj 3 pojemniczki Do każdego wlej 1,5 szklanki gorącej wody. Wsyp do każdego pojemniczka galaretki i energicznie wymieszaj aż całość się rozpuści. Pozostaw do stężenia.

Galaretki potnij na mniejsze kawałki i ułóż na różowej piance. Całość pole stopioną czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation