Kuchnia

Mniam

Wieniec
Ciasto

2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki letniego mleka
1 koperta aktywne suchych drożdży lub 0,6 Oz
1/8 szklanki stopionego masła
1 żółtko
1 łyżka cukru

Wypełnienie:

1/4 szklanki masła zmiękczona
05/04 łyżki cukru
3 łyżeczki cynamonu

Metoda:

Wymieszać drożdże i cukier, letniego mleka i pozostaw na kilka minut, podczas gdy pęcherzyki drożdży i pianki do góry.
Dodać żółtka, stopione masło, mąkę i sól, a następnie zagnieść ciasto i kształt w kulę.
Umieścić ciasto w dużej misce natłuszczonej, przykryć i umieścić w ciepłym miejscu i niech powstanie aż podwoi objętość (ok. 1 godz.)
Rozgrzej piekarnik do około 200 stopni Celsjusza. Proch powierzchni roboczej z mąką i toczyć ciasto na grubość 1 cm.
Spread roztopione masło po wszystkich ciasta, a następnie posypać cynamonem i mieszaniny cukru.
Zrolować ciasto, i przy użyciu noża, wytnij dziennika w połowie długości mądry.
Skręcić obie części, zgodnie otwarte warstwy opisane w narażonych kursu zdjęć. Daj okrągły kształt, a następnie przenieść do blasze (masłem lub pokryte blasze).
Start pozostałe masło i posypać cukrem i mieszaniną cynamonu. Piec 30 do 35 minut, aż do góry jest złoty kolor.
Zmniejszyć temperaturę do 350 stopni Celsjusza, po 5-10 minut, aby zatrzymać to spalanie. Najlepiej z cukru pudru zmieszanego z wodą, jeśli chcesz, tylko posypać cukrem, lub jeść to tak.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation