Kuchnia

CIASTA

Ciasto tiramisu - przepis
20 dag podłużnych biszkoptów kakao do posypaniaNa krem:
50 dag serka mascarpone 3 żółtka 3 łyżki cukru pudruNa poncz:
2 filiżanki mocnego naparu kawy 50 ml likieru kawowego

Na poncz wymieszaj zimną kawę z alkoholem.
Przygotuj krem: żółtka utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę.
Ciągle ucierając, dodawaj partiami serek.
W małej kwadratowej tortownicy lub innej formie wyłóż na dnie połowę biszkoptów zanurzanych na moment w ponczu.
Na biszkopty wyłóż połowę kremu.
Całość przykryj resztą biszkoptów nasączonych kawą, tak jak poprzednie, przykryj resztą kremu.
Deser dobrze schłodź. Przed podaniem posyp z wierzchu kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation