Kuchnia

Śledzie, owoce morza

Kulki łososiowe przystawka z warzywami

SKŁADNIKI:

30 dag filet z łososia
1 młoda cukinia
sok z cytryny
1/2 szt papryki czerwonej
1 szt cebula biała
Sól morska
pieprz kolorowy ziarnisty
olej z wiesiołka
sałata lodowa

PRZYGOTOWANIE:

Filet z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie siekamy go dużym nożem. Młoda małą cukinię kroimy w malutka kosteczkę . Cebulę siekamy. Paprykę czerwona myjemy osuszamy i kroimy drobno. Do drobno posiekanego mięsa ryby dodajemy warzywa. Solimy do smaku , dodajemy pieprz i sok z cytryny do smaku. Mieszamy w misce najlepiej ręką, aby składniki dobrze się wymieszały. Dodajemy łyżkę oleju z wiesiołka- jeszcze raz mieszamy. Formujemy kulki. Na talerzu układamy kawałki sałaty i papryki kroimy je olejem z wiesiołka, solimy i doprawiamy pieprzem obok kładziemy łososiowe kulki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation