Kuchnia

wypieki

Omlet z warzywami krok po kroku

Przygotowanie ok. 25 min * 1 porcja ok. 400 kcal

Składniki na 1 porcję:
- 2 jajka
- po łyżce mąki i śmietany
- łyżeczka masła
- marchewka
- pół cukinii
- po ćwiartce papryki żółtej, czerwonej, zielonej
- olej, sól

Marchewkę pokrój w talarki, cukinię w słupki, a paprykę w kostkę. Na 2 łyżkach oleju przesmaż marchewkę i cukinię, podlej wodą, podduś. Dodaj paprykę, duś 5 min. Jajka ubij lub energicznie rozmieszaj ze szczyptą soli i gęstą śmietaną. Połącz z mąką. Podduszone na patelni warzywa dopraw do smaku solą i ewentualnie pieprzem. Masą zalej warzywa. Przykryj, smaż na małym ogniu, aż wierzch masy się zetnie. Wtedy, pomagając sobie talerzem, obróć omlet, dodaj masło, smaż jeszcze chwilę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation