Kuchnia

przekąski

Paluchy z ciasta francuskiego z pieczarkami i cebulką ♥♥♥ Musisz je zrobić!!!
Paluchy z ciasta francuskiego, nadziewane pieczarkami i czerwoną cebulką. Wierzch posypany serem żółtym i czarnuszką, która nadaje całości ciekawego smaku i aromatu. Smaczne, lekkie i szybkie. Doskonale sprawdzą się jako przekąska i danie główne, dodatek do sałaty lub czerwonego barszczu. Zapraszam :) Składniki: opakowanie świeżego ciasta francuskiego, 250 g pieczarek 2 średnie cebule czerwone łyżeczka suszonego oregano pieprz, sól łyżka czarnuszki żółty ser,u mnie Kolumb Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Zeszklić na odrobinie oleju. Pieczarki obrać, umyć i osuszyć, pokroić w plasterki. Dodać do cebuli i podsmażać kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Ostudzić. Ciasto francuskie pokroić na ok. 8 cm pasy, nakładać farsz i zwijać, następnie ruloniki poprzekrawać i ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ok. 15-20 minut, do zrumienienia. Smacznego :
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation