Kuchnia

w kuchni

Pierś kurczaka duszona ze słodką papryką, ananasem w sosie słodko - kwaśnym i lekko pikantnym.
Składniki:
2 piersi kurczaka
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki czerwonej
4 plastry ananasa z puszki
100 ml soku z ananasa z puszki
sól, pieprz, chilli
1 łyżeczka miodu
1 łyżka octu winnego
sos słodki chilli Tao Tao
oliwa z oliwek
Pierś kurczaka myjemy i kroimy w kostkę tak samo jak paprykę oraz ananasa. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy kurczaka i podsmażamy. Do kurczaka dodajemy paprykę, podsmażamy razem 2 minuty. Miód mieszamy z sokiem ananasowym i octem, a następnie wlewamy do kurczaka. Dusimy razem około 10 minut (papryka powinna być delikatnie twardawa), dodajemy ananasa, chilli, sól oraz pieprz. Na koniec wlewamy 2-3 łyżki sosu Tao-Tao i dokładnie mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation