Kuchnia

kuchnia

Składniki:
krucha sałata (lub mieszanka różnych sałat)
ogórki pokrojone na cienkie plasterki
marchewka utarta na wiórki
żurawina suszona
ser pleśniowy pokruszony
orzechy pekan

sos “Balsamiczny vinegar” (dla 1-2 osób)
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1/2 łyżki syropu z agawy (fruktozy/cukru brzozowego)

Wykonanie:
Liście sałat porwać na kawałki. Wymieszać z plasterkami ogórka oraz wiórkami z marchewki. Posypać żurawiną oraz pokruszonym serem pleśniowym. Ozdobić orzechami pekan. (Ilości składników zależą od indywidualnych preferencji

Przygotować sos. Do małego słoiczka wlać wszystkie składniki sosu. Słoiczek zakręcić i energicznie nim potrząsać aż do połączenia składników.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation