Różności

79 inspiracji
by Lu
Klasyczna domowa „nutella”

Składniki:

100g orzechów laskowych,
75g czekolady mlecznej,
25g czekolady gorzkiej,
¼ szkl mleka,

Przepis po kliknięciu w zdjęcie :)
gofry belgijskie
Składniki na około 16 sztuk:

180g cukru
3 jajka
200g masła
2 torebki cukru waniliowego (lub 2 łyżki domowego ekstraktu alkoholowego waniliowego)
250g mąki
szczypta soli
Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym i solą do białości. Stopniowo dodawać wystudzone masło i mąkę. Wymieszać dokładnie na gładką masę.
Ciasto powinno być dosyć gęste, nie lejące się.

Maszynę do gofrów nagrzać i lekko naoliwić. Nakładać po łyżce stołowej ciasta na środek kratki. Piec na jasnozłoty kolor. Gofry nie powinny zajmować całej powierzchni kratki, dlatego też trzeba wymierzyć porcję ciasta odpowiednio do maszyny. U mnie jedna łyżka stołowa była w sam raz. Gofry po upieczeniu są bardzo miękkie dlatego przed spożyciem należy je ostudzić.
DOPASUJ SPODNIE IDEALNIE DO SWOJEJ FIGURY - ZRÓB TO SAMA - KROK PO KROKU
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation
Następna strona