all

151 inspiracji
2 obserwujących
Duża Typografia już do nabycia u nas!
Bardzo duża tablica - typografia z napisem - idealna do minimalistycznych wnętrz, styl loftowy, nowoczesny.
Malowana i przecierana ręczne.

Wymiary: 60 cm x 80 cm x 1 cm
Możliwość wyboru kolorów tła i napisów.
Składniki :

( na 3 - 4 porcje )

1 szklanka kaszy jaglanej

2 szklanki mleka

1 szklanka wody

ziarenka z połowy laski wanilii

pół szklanki mleka

2 łyżki cukru pudru



Frużelina truskawkowa :

2 szklanki truskawek ( świeżych lub mrożonych )

1 łyżka cukru

2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej

pół szklanki zimnej wody



Sposób przygotowania :

Kaszę przesypujemy na sitko i płuczemy w zimnej wodzie a następnie przelewamy wrzątkiem ( pozbywamy się w ten sposób goryczki ) . Kaszę przesypujemy do garnuszka i zalewamy 2 szklankami mleka i 1 szklanką wody . Z połowy laski wanilii wydrążamy ziarenka i dodajemy je do kaszy . Wstawiamy całość na gaz i gotujemy na małym ogniu , mieszając od czasu do czasu . Gotujemy kaszę ok. 15-20 minut , do miękkości . Odstawiamy do przestudzenia .

Przestudzoną , ugotowaną kaszę blenderem ucieramy na gładką masę dolewając po trochu mleka , słodzimy . Gotowy mus jaglany przekładamy do pucharków .

Truskawki przekładamy do garnuszka z grubym dnem i dolewamy 2 łyżki wody . Gotujemy do czasu aż truskawki się rozpadną . Dodajemy cukier i zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozmieszaną w zimnej wodzie . Gotujemy jeszcze kilka chwil i odstawiamy do wystudzenia .

Na mus jaglany nakładamy przygotowaną frużelinę truskawkową . Deser schładzamy przed podaniem .
Ziemniaczki nadziewane różnościami - Kobieceinspiracje.pl
Składniki: -
filet z kurczaka - 700 g
Majonez - 200 g
Czosnek - 3 ząbki
Ziemniaki - 6-8 sztuk (duże)
Ser - 100-200 gramów
szczypiorek , sól

Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w średniej kostkę. W rondlu wlać trochę wody (około szklanki), dodać majonez i umieścić kawałki kurczaka. Doprawić solą. Dusić ok 30 min.

W tym czasie przygotować ziemniaki. Umyte obrane i wydrążone umieścić na blaszce.

W wydrążone łódeczki umieścić "farsz" - posypać wszystko serem żółtym.

Piec w nagrzanym piekarniku (temp. ~ 240° C) przez 20-25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation
Następna strona