Kuchnia

mniam! fit

Kremowa jaglanka z prażonymi orzechami i Dziką Różą – śniadanie wspomagające odporność. - Lawendowy DomLawendowy Dom

Kremowa jaglanka z prażonymi orzechami i Łowicz 100% z owoców Dzika Róża

200 g ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
200 ml mleka kokosowego z puszki
laska wanilii
2 łyżki syropu klonowego
dodatkowo:
2 łyżki dżemu Łowicz 100% z owoców Dzika Róża
30 g orzechów laskowych
30 g płatków migdałowych


Kaszę rozluźnić widelcem. Przełożyć do garnka.
Wlać mleko i ok. 100 ml wody.
Dodać rozkrojoną wzdłuż wanilię.
Podgrzewać na małym ogniu ok. 15 minut, aż kasza z dodatkami się „rozklei”.
Następnie zmiksować całość z dodatkiem syropu.
Całość przełożyć do miseczek.
Orzechy uprażyć na suchej patelni.
Obrać z brązowej osłonki, grubo posiekać.
Płatki migdałowe również uprażyć, uważając, żeby ich nie przypalić.
Posypać jaglankę orzechami, dodać po sporej łyżce dżemu Łowicz 100% z owoców z dzikiej róży i zajadać na zdrowie ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation