Kuchnia

Kulinaria

Muffinki jagodowe

Klasyczne amerykańskie muffinki z jagodami. Nasza rada: dodaj do ciasta kawałki czekolady, razem z jagodami stanowią pyszne połączenie.

Składniki na 12 babeczek:

1 kubek jogurtu naturalnego
1,5 szklanki cukru
3 jajka
1/4 szklanki oleju
3 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 saszetka proszku do pieczenia
sok z 1 cytryny
125-150 g świeżych jagód


Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do 160 stopni. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki według podanej wyżej kolejności. Przed dodaniem jagód do ciasta, pokrój je na mniejsze części.

Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Do każdej wlej ciasto na 2/3 wysokości.

Piecz 20 minut, aż babeczki będą miały złocisty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation