Kuchnia

Wypieki

ciasto czekoladowe z wiśniową pianką

składniki:


5 jajek
1 niepełna szklanka mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
wiśnie w syropie (ok. szklanki)
250 ml śmietanki kremówki
galaretka wiśniowa
cukier puder do posypania
białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. delikatnie wymieszać. wylać do wysmarowanej blachy i upiec biszkopt.

galaretkę rozpuścić w połowie wskazanej ilości wody. Śmietanę ubić, dodać tężejącą galaretkę oraz osączone wiśnie.

przekroić biszkopt na pół. przełożyć masą. wstawić do lodówki. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation