Kuchnia

Przepisy

Zapiekany camembert ze świeżymi malinami, tymiankiem i oliwą z oliwek.

Skład:
garść świeżych malin
1 ser Camembert (naturalny)
2-3 gałązki świeżego tymianku
oliwa z oliwek
sól morska

A oto jak to zrobić:

1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni C. Odcinamy górną część sera (tzw. kapelusz) i umieszczamy świeże maliny. Posypujemy listkami tymianku oraz szczyptą soli. Skrapiamy oliwą z oliwek i przykrywamy górną część sera. Umieszczamy w rozgrzanym piekarniku i pieczemy ok. 12-15 minut. Osobiście podaję tę przystawkę z dobrym ciemnym pieczywem.

Komentarz: Zamiast malin możemy dodać czereśnie, a tymianek zamienić na świeżą miętę

Źródło: http://www.makelifeeasier.pl/gotowanie/a-moze-przystawka-zapiekany-camembert-ze-swiezymi-malinami-tymiankiem-i-oliwa-z-oliwek
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation