Kuchnia

przetwory

Ogórki korniszony - przepis


Ogórki korniszony © jupiterimages.com
Składniki:
- 4 kg. małych ogórków
- 8 ząbków czosnku
- koper
- chrzan
- 4 litry wody
- 1/2 litra octu
- 4 łyżki soli
- 16 łyżek cukru
- ziele angielskie
- liść laurowy
- pieprz
- gorczyca

Przygotowanie:
Na dno umytych słoików wrzucamy koper, chrzan i czosnek. Układamy Ogórki i przygotowujemy zalewę. Mieszamy ze sobą wodę, ocet, sól, cukier, ziele angielskie, liść laurowy, ziarnka pieprzu i gorczycy. Gotujemy przez 15 minut. Ogórki zalewamy zalewą, zakręcamy i stawiamy na zakrętkach. Tak przygotowane pozostawimy do wystygnięcia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation