Kuchnia

Mięsa

Mięciutka karkóweczka.


Składniki

* 3 sznycle z karkówki wieprzowej bk
* 1 łyżka przyprawy do karkówki
* 1 duża cebula
* 2-3 łyżki mąki pszennej
* 1 łyżka przyprawy typu Vegeta
* pieprz ziołowy do smaku
* 3 łyżki oleju

Prosta w przygotowaniu,ale aromatyczna i mięciutka karkówka.
Etapy przygotowania

To najprostsze mięsko do wykonania i z minimalną ilością składników a bardzo je lubimy. Umyte i osuszone mięso panierujemy tylko w mące i kładziemy na rozgrzany na patelni olej.Smażymy z obu stron na złoty kolor. Do patelni dodajemy pokrojoną cebulę i razem chwilę smażymy.Podlewamy ok.1 szklanki wody, posypujemy pieprzem ziołowym i Vegetą.Dusimy razem do miękkości ,uzupełniając wodę i co pewien czas mieszać.W sumie smażenie trwa ok.pół godziny.Sos pod odparowaniu wody jak dla mnie jest w sam raz.Mąka z cebulą podczas duszenia zgęściły go akurat.Podałam z tłuczonymi ziemniakami i młodą kapustą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation