Kuchnia

Czekoladowo

Blok czekoladowy
Składniki:

1 margaryna Kasia
Pół szklanki wody
¾ szklanki cukru
3 łyżki kakao
40 dag mleka w proszku (niebieskiego NIE GRANULOWANEGO)

Dodatkowo można dodać:
Bakalie
Herbatniki
Pokruszone wafle

Do garnka wrzucamy margarynę, cukier i wodę to zagotowujemy ciągle mieszając.
Kakao i mleko w proszku wymieszać ze sobą w misce.
Wlewać zagotowaną masą do mleka w proszku i kakao ciągle mieszając aż uzyskamy gładką masę.
Można dodać pokruszone herbatniki, bakalie, wafle.
Masę przelać do formy keksowej jeśli chcemy uzyskać blok do krojenia, jeśli będziemy wycinać kształty, wylewamy masę do tortownicy.
Blok trzymamy w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation