Kuchnia

DESERY

Mus z białej czekolady z malinowym sosem Składniki

Składniki na mus z białej czekolady:
500ml śmietany kremówki
200g białej czekolady
3 listki żelatyny
1 łyżka ekstraktu z wanili
Składniki na malinowy sos:
300g malin
100ml cukru
1 łyżka soku z cytryny
Listki żelatyny włoż do zimnej wody na 5 minut. Następnie wyciśnij je z wody.
2

Podgrzej w mikrofalówce 100ml śmietanki.
3

Następnie podgrzej w mikrofalówce białą czekoladę i wymieszaj ją razem z wcześniej podgrzaną śmietanką.
4

Dodaj żelatynę i odstaw do schłodzenia.
5

Resztę śmietanki ubij na krem i wymieszaj ze schłodzoną czekoladą.
6

Rozdziel mus do pucharków i na wierzch wylej malinowy sos. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
7

Oto jak przygotować malinowy sos: W rondlu podgrzej maliny, cukier i sok z cytryny. Następnie wlej go do miksera i dobrze razem wymieszaj. Przelej sos przez sitko tak by pozbyć się pestek. Włóż do lodówki do schłodzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation