Kuchnia

kuchnia

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Co potrzebujemy (ok 10 sztuk)
ok 500 g dużych pieczarek
ok 200-300 g mięsa mielonego
1 jajko
ząbek czosnku
1/4 cebuli
sól, pieprz, majeranek, vegeta
Panierka
bułka tarta
mąka
jajko
margaryna lub olej do smażenia (u mnie Olej z orzechów włoskich Oleofarm)


1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę lub granulowany i przyprawy według uznania. Wszystko dokładnie mieszamy.

2. Pieczarki myjemy i wycinamy ogonki, a następnie faszerujemy mięsem mielonym. Obtaczamy je w mące rozbełtanym jajku i w bułce tartej, a następnie wkładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation