Kuchnia

na słodko

brownie z orzechami

składniki:

* 140 g mąki
* 220 g gorzkiej czekolady
* 130 g masła
* 150 g cukru
* 3 jajka
* 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 szczypta soli
* 150 g grubo pokrojonych orzechów włoskich

mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem. masę czekoladową studzimy, dodajemy do niej cukier i jajka. dokładnie mieszamy. dodajemy składniki sypkie i dokładnie mieszamy. na koniec dodajemy orzechy. ciasto przekładamy na wysmarowaną blaszkę o wymiarach 20x30 cm. pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 min (brownie nie powinno być suche w środku). kroimy kiedy ciasto przestygnie, w przeciwnym razie może się kruszyć.

smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation