Kuchnia

zupy, kremy, chłodniki

Gar de Żur

- 1 butelka zakwasu
- 3-4 duże ziemniaki
- 1 marchew
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- bulion warzywny(ja mam wielki gar)
- liście laurowe, ziele angielskie, duuuuuuużo majeranku, garam masala, kurkuma, sporo chili, szczypta imbiru, kminek
- kilka łyżek oliwy (do smażenia i do wody)

Ziemniaki, marchew, czosnek, bulion warzywny, liście laurowe, ziele angielskie i majeranek gotujemy z łyżką oliwy. Kiedy wszystko zmięknie dolewamy butlę zakwasu. Cebulę podsmażamy z przyprawami, które zostały. Wrzucamy do reszty i mieszamy. Jeśli zupa będzie za rzadka, musimy ją zagęścić odrobiną mąki z wodą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation