Kuchnia

Przepisy!

Różowe pierogi z farszem paprykowo-cebulowym


200 g mąki
1 jajko
3 łyżki śmietany 18%
1 mały burak
1 żółta papryka
1 cebula
100 g twarogu
szczypior
sok z ½ cytryny
½ łyżeczki drożdży suchych
1 łyżka oleju
sól, pieprz, kurkuma


buraka obrać, zetrzeć na tarce
z mąki, śmietany, buraka, drożdży i szczypty soli zagnieć ciasto,
odstawić na około 30 minut,
cebulę obrać, z papryki wyciąć gniazdo nasienne, umyć warzywa i pokroić w kostkę,
cebulę zrumienić na oleju, dodać paprykę i chwilę dusić,
przyprawić solą, pieprzem i kurkumą, ostudzić,
twaróg zmiksować ze smażonymi warzywami, szczypiorem i sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą i pieprzem,
ciasto rozwałkować, wycinać koła, układać na każdym porcje masy i sklejać pierogi,
piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation