Kuchnia

Sama słodycz

ciasto kruche GORDONA R

Składniki:

mąka pszenna [400 g]
masło [200 g]
cukier [50 g]
żółtko z jajka [2 szt.]

Przygotowanie:

Bardzo proste ciasto kruche. Niezastąpione, gdy zaskoczą nas niespodziewani goście...

Ucieramy robotem masło. Dodajemy mąkę. Wyjdzie coś na kształt kruszonki i tak ma być. Dodajemy cukier. Mieszamy.
Na koniec żółtka.

Ciasto odstawiamy na 20 minut do lodówki.

Potem wkładamy do blachy i pieczemy 20 min. w temp. 190 stopni C.

Po wystudzeniu ubieramy wg gustu, owocami, galaretką, masą jaką lubimy, dżemem, czekoladą. Nadaje się do wszystkiego.
Także do foremek na babeczki.

Samo przygotowanie - 5minut. Z chłodzeniem i pieczeniem zmieścimy się w godzinie czasu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation