Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Zupa ala lazania
Składniki:

2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 funt Włoska kiełbasa z indyka, osłonki usunięte
1 cebula, posiekana
1 zielona papryka, posiekana
3 ząbki czosnku, posiekane
1 (32 uncji) pojemnik rosół
1 (15 uncji) może sos pomidorowy
1 (14 1 / 2-uncji) może drobna kostkę pomidory
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki zgnieciony papryka
4 uncji rozbite pełnoziarniste makaron lasagne (o 4 makaron)
1/2 szklanki posiekanej świeżej bazylii
3 łyżki startego sera parmezan
1/2 szklanki zmniejszona zawartości tłuszczu, ser mozzarella rozdrobnione
8. Paluszki pełnoziarniste lub grissini (opcjonalnie)

Instrukcje:

Rozgrzać olej nad średnim ogniu w dużym saucepot nonstick lub piekarnik holenderskiego. Dodaj kiełbasa, cebula, papryka i czosnek. Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kiełbasa jest rozdrobniony i rumiane, 8 -. 10 minut Dodaj bulion, sos pomidorowy, pokrojone w kostkę pomidory, sól i pokruszony pieprz czerwony. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż smaki są mieszane, około 20 minut. Dodaj makaron, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż zupa zgęstnieje lekko i makaron będą miękkie, 10 - 12 minut. Zdjąć z ognia, wymieszać z mozzarellą, bazylią i parmezanem. Podawać z chlebowe, jeśli używasz. (Pełnoziarniste makaron lasagne nieco dłużej gotować.)



Składniki odżywcze:

W jednej porcji (1 szklanka) 225 Cal (27% z tłuszczu, 42% z białka, 31% z Carb), 23 g białka, 7 g Tot Fat; Sat Fat 2 g, 2 g Mono Fat; 17 g Carb, 2 g Fiber, 4 g Cukier, 108 mg wapnia, 3 mg żelaza, 826 mg sodu, 53 mg Cholesterol

Original Recipe Paula Deen: Zupa smakuje jak lasagne
uprzejmości Take It Zapalniczka Receptą Bobby i Jamie Deen i Paula Deen Test Kitchen

Porcje: 8 filiżanek
Czas przygotowania: 5 min
Czas Gotowanie: 1 godzina
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation