Kuchnia

Przepisy

Kurczak na butelce



Składniki:


kurczak
piwo w butelce
przyprawa do kurczaka
oliwa
1 łyżka miodu
1/2 kg ziemniaków
1/2 słoika marynowanych patisonów


Sposób przygotowania:



Kurczaka dokładnie myjemy. Następnie nacieramy, również od środka, przyprawą do kurczaka zmieszaną z oliwą i miodem. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Przygotowujemy butelkę z piwem. Chcąc pozbyć się etykiety butelkę zanurzamy w wodzie na około 30 minut. Następnie zdejmujemy etykietę, butelkę dokładnie myjemy i otwieramy. Na tak przygotowaną butelkę nadziewamy kurczaka. Kurczaka stawiamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 1 ½ godziny. Upieczonego kurczaka podajemy z marynowanymi patisonami oraz ziemniaczanym purée, i z surówką z tartej marchewki z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.


http://ugotowani.tvn.pl/przepisy,950,n/przepisy-michala-szpaka-sezon-5-warszawa-vip,105054.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation