Kuchnia

Pysznie

Grzybki

Ciasto:
1/2 kg mąki
1 margaryna Kasia
1 szklanka śmietany 18%
białko jaja
trochę maku
Krem:
1 margaryna Kasia
1/2 litra mleka
1/2 szklanki cukru
po dwie łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej
cukier waniliowy
Polewa czekoladowa(może być gotowa)


Ciasto: Składniki ciasta posiekać,zagnieść i wstawić na godzinę do lodówki.Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wycinać pary krążków-szklanką i foremką do babeczek. Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek od babeczek i upiec na złoty kolor.Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je.Uformować z rulonu ciasta korzonki grzybka,maczać je w białku,a koniuszki w maku,następnie upiec, Krem: Z mleka,cukru i mąki ugotować budyń.Ostudzony dodawać stopniowo do utartej margaryny. Do upieczonych kapeluszy nakładać krem i przykryć je krążkiem z dziurką.Powkładać korzonki. Kapelusz grzybka polać polewą czekoladową.

Przepisy na ciasta i desery - Mojeciasto.pl | Kasia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation