Święta i uroczystości

Boże Narodzenie DANIA i POTRAWY

Śledzie w oleju.

50g płaty śledziowe (matias)
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
szczypta soli
łyżeczka octu winnego
olej
pieprz ziołowy
natka pietruszki
plasterek cytryny

Płaty namoczyć przez ok.15 min w wodzie przegotowanej.
Pokroić śledzie na mniejsze kawałki i wrzucić do miseczki.
Cebulę drobno pokroić w kosteczkę i posolić szczyptą soli.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać cebulkę i czosnek ze śledziami.
Zalać olejem i doprawić pieprzem.
Ozdobić natką pietruszki i plasterkiem cytryny.
- See more at: http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/02/sledzie-w-oleju.html#sthash.KLyKcFuP.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation