Kuchnia

Smakowite obiady

Makaron z dynią i gorgonzolą przepis |
Składniki
ok. 200 g gęstej śmietany
2 łyżki masła
puree przygotowane z 1 kg dyni
100 g sera pleśniowego np. gorgonzola
1 łyżeczka pieprzu
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
pół natki pietruszki
250 g makaronu

Krok 1.
Przygotowanie zaczynam do roztopienia masła na patelni, potem dodaję śmietanę a następnie zmiksowaną dynię (wcześniej możecie ją zapiec przez godzinę w 180°C lub ugotować).

Całość mieszam.

Krok 2.
Doprawiam, dodaję posiekaną natkę pietruszki, ser i czekam aż się roztopi. Wtedy dodaję ugotowany i odcedzony makaron i mieszam.

Nakładam na talerz, dekoruję serem i natka pietruszki. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation