Kuchnia

Deser

Składniki: (około 27 kulek)
100g wafelków przekładanych o smaku orzechów laskowych
150g orzechów laskowych
200g nutelli
250g mlecznej lub gorzkiej czekolady (mi wystarczyło 200g)

Przygotowanie:
Orzechy laskowe podpiec w piekarniku przez około 5 -8 minut w 180*C ( należy uważać, bo szybko się rumienią-mają się tylko lekko zarumienić.) Po upieczeniu z orzechów usnąć skórkę ( ja wyspałam do ściereczki i potrząsłam kilka razy- bardzo szybko schodzi)
Ostudzone orzechy posiekać drobno i wsypać do miski.
Następnie pokruszyć wafelki i dodać do orzechów.
Wszystko połączyć z nutellą i wstawić do lodówki na 30 minut.
Formować małe kulki i ułożyć na talerzu.
Wstawić do lodówki do schłodzenia na około 40 minut.
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną.
Każdą kulkę namoczyć w czekoladzie i ułożyć na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation