Kuchnia

przystawki

czekoladowe naleśniki

niecałe pół szklanki mąki łyżka kakao pół szklanki mleka jajko łyżka oleju + odrobina do posmarowania patelni 250ml śmietany kremówki łyżeczka cukru pudru banan Przepis Patelnię wstawiamy na ogień, smarujemy odrobiną oleju (najlepiej zamoczonym w nim silikonowym pędzelkiem). Mąkę, kakao, mleko, jajko i łyżkę oleju mieszamy razem trzepaczką uważając, żeby nie powstały grudki. Ciasto naleśnikowe wychodzi dość gorzkie, więc jeśli ktoś tego nie lubi można dodać na tym etapie łyżeczkę cukru pudru. Smażymy naleśniki z dwóch stron ;) Banana obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Naleśniki smarujemy śmietaną, wykładamy na to kawałki banana i zwijamy, bądź składamy"
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation