Kuchnia

style

bounty :)

Potrzebujesz: 1 szklankę wiórków kokosowych, 3 łyżki oleju kokosowego, 2 łyżki miodu, 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego, szczyptę soli, 12 migdałów, 120 g czekolady deserowej lub mlecznej
1. W malakserze zmiksuj wiórki, olej kokosowy, miód, wanilię i sól. Powinna powstać gęsta pasta. Sprawdź, czy mikstura trzyma kształt formując małą kulkę. Jeśli jest za rzadka, miksuj kolejne 2 minuty. Masę podziel na 12 porcji i nakładaj łyżką na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Z każdej porcji uformuj prostokąt o gładkim wierzchu i bokach. Na wierzchu ułóż migdał. Kokosowe kostki wstaw do zamrażarki na pół godziny.

2. Roztop czekoladę. Kokosowe kostki nabij na wykałaczkę i zanurz w roztopionej czekoladzie. Batoniki odłóż z powrotem na pergamin. Poczekaj aż czekolada zastygnie i wyjmij wykałaczki. Podawaj w temperaturze pokojowej, przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation