Kuchnia

Kuliniara

Dla 2 osób potrzebujesz: 1/2 główki sałaty lodowej, 200 g pieczonej piersi z indyka lub szynki pokrojonej w cieniutkie plasterki, 1 awokado, 1 opakowanie kiełków słonecznika, 5 rzodkiewek, 2 marchewki pokrojone w zapałkę, 80 g startego ostrego sera

Dressing: 1/6 szkankil maślanki, 1/6 szkl kwaśnej śmietany 12%, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżka miodu, sól i pieprz

1. Składniki na dressing wymieszaj w małej miseczce i odstaw na 15 minut.

2. Sałatę pokrój na kawałki. Awokado obierz ze skórki, usuń pestkę i podziel na kawałki. Rzodkiewki pokrój na pół. Wszystkie składniki wymieszaj, polej dressingiem i jedz od razu!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation