Kuchnia

Zupy

jarzynowa z czerwoną fasolą
Składniki:
• 300g ugotowanej czerwonej fasoli
• 1 puszka groszku
• 3 duże ziemniaki
• 4 duże marchewki
• 2 pietruszki
• 1 seler
• 4 jajka (ugotowane na twardo)
• 3 jabłka
• 5 kiszonych ogórków
• 5 dag marynowanych grzybków
• 2 cebule
• majonez
• musztarda
• sól
• cukier
• pieprz
Sposób wykonania:
Warzywa ugotować "w mundurkach". Ostudzić i obrać ze skórki. Ugotowane warzywa, obrane jajka, jabłka, ogórki, grzybki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać fasolę, groszek, majonez i musztardę wg uznania. Wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić do smaku.
Podawać z różnego rodzaju kotletami, kiełbaskami. Sałatka wystarcza na ok. 15 porcji.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation