Kuchnia

Desery

Płatki ryżowe z brzoskwiniami i migdałami.

SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych błyskawicznych Kupiec
200 ml mleka
4 połówki brzoskwiń z puszki
10 g płatków migdałowych

Brzoskwinie zmiksuj na mus. Płatki ryżowe podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i zagotuj. Dodaj mus brzoskwiniowy i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.


Dla użytkowników speedcooka: do naczynia miksującego włóż brzoskwinie iz miksuj - prędkość 8 czas, 15 sekund, załóż mieszadło, wlej mleko i podgrzej - gotowanie 80 stopni, prędkość 1. Następnie dodaj płatki ryżowe i gotuj 2 minuty. Gotowe płatki przełóż do miseczki i posyp podprażonymi płatkami migdałowymi.

Smacznego: )

1 porcja zawiera średnio:

energia: 307 kcal
białko: 8,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 3,2 g
cholesterol: 7,4 mg
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation