Kuchnia

Kolory na talerzu

zapiekanka hiszpańska z papryką
składniki
cukinia
papryka żółta i czerwona
4 ugotowane ziemniaki
marchewka
por
3 łyżki oliwy
cebula
szklanka jogurtu bez cukru
4 jajka
10 dag startego żółtego sera
natka pietruszki
sól, pieprz

pyszna wegetariańska zapiekanka z cukinią i papryką.
etapy przygotowania

■ warzywa umyć. z papryk wyjąć pestki, pokroić w kostkę. cukinię pokroić w ćwiartki, marchewkę przez kilka chwil gotować we wrzątku, wyjąć i pokroić w kostkę. por i cebulę
umyć i drobno pokroić.

■ rozgrzać oliwę na patelni, włożyć warzywa smażyć około 10 minut, często mieszając.

■ jajka rozmącić widelcem, wymieszać z jogurtem, połową sera, posiekaną natką pietruszki.

■ ugotowane ziemniaki pokroić w plastry, wraz z warzywami przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać jajkami z jogurtem. posypać solą i pieprzem oraz resztą żółtego sera.

■ wstawić do piekarnika nagrzanego do 180˚c.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation