Kuchnia

Kulinaria

krówki domowe - skŁadniki:
2 szklanki cukru kryształu
2 szklanki mleka pełnotłustego
½ kostki masła
2 cukry waniliowe
krówki domowe - przygotowanie:
do rondla wsypać cukier kryształ, cukry waniliowe, wlać mleko oraz dodać masło. następnie składniki gotować na małym ogniu około godziny, co jakiś czas mieszając. po tym czasie, kiedy masa zacznie gęstnieć, zwiększyć ogień i energicznie mieszać, aż masa zacznie nabierać brązowego koloru i będzie coraz bardziej gęsta. masa będzie gotowa, gdy będzie kleista i trudno będzie spływać z łyżki. przygotować małe foremki (np. foremki od kostek do lodu), zwilżyć je wodą, a następnie gorącą masę wlewać do foremek i odstawić do zastygnięcia. kiedy masa zastygnie należy wyciągnąć gotowe cukierki z foremek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation