Kuchnia

Pyszne obiady

Karkówka pod pierzynką  -                My Tasty Kitchen

Składniki:
4 plastry karkówki
10 pieczarek
3 łyżki majonezu
połowa puszki kukurydzy
cebula
majeranek
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
ser żółty (tarty)
oliwa
Obraz
Karkówkę lekko rozbijamy, nacieramy rozgniecionym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Pieczarki kroimy w plasterki, podobnie cebulę następnie dusimy na odrobinie oliwy kilka minut. Karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy majonezem. Na majonezie rozkładamy pieczarki z cebulą. Posypujemy kukurydzą i połową sera żółtego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia karkówkę posypujemy drugą częścią sera.
SAMCZNEGO
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation