Kuchnia

Słodko

Pudding -czyli owsianka inaczej

Czas przygotowania- 5 min
Czas oczekiwania - min. 5 min

Do rondelka wsypujemy
* 3 łyżki płatków owsianych górskich (nie błyskawicznych!)
* po łyżce : rodzynek, ziaren słonecznika, płatków migdałowych
(możemy dodać dowolne owoce suszone czy odmiany orzechów, ja akurat to miałam w domu)
* łyżkę kaszy manny
* 1-2 kostki gorzkiej czekolady 70%
* 1/2 - 3/4 szkanki wody lub mleka
Zalewamy składniki gorącą wodą i nieustannie mieszając, gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji (ok.3 min).
Jeszcze gorące nakładamy do miseczki czy innej formy.
Po kilku minutach w lodówce pudding stężeje ,ale będzie jeszcze ciepły,gotowy do spożycia, możemy tez zrobić go wieczorem i zjeść rano zimny. Ozdabiamy startą kostką czekolady.

Do tego żytnia kanapka z twarogiem i awokado i mamy pełnowartościowe, bardzo sycące śniadanie;)

Żeby z łatwością wyjąć pudding z miseczki możemy wcześniej posmarować ją wewnątrz delikatnie masłem, a po stężeniu puddingu włożyć ją na chwilkę do gorącej wody.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation