Kuchnia

Dania główne

Karkówka w Sosie Musztardowo-Midowym
SKŁADNIKI:


60 dag karkówki
2 łyżki musztardy
łyżka miodu
2 ziela angielskie
2 liście laurowe
kostka rosołowa
400 ml wody
łyżka mąki pszennej
1/3 kostki masła
sól, pieprz
WYKONANIE:
Mięso oczyścić, umyć i pokroić w 2 cm plastry. Przyprawić solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Odstawić na godzinę do lodówki.
Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, polać miodem całość i wstawić do piekarnika pod przykryciem. Piec 40 minut w temperaturze 180°C.
Do miski wlać ciepłą wodę, rozpuścić w niej kostkę rosołową i musztardę. Wlać do mięsa i dusić razem kolejne 40 minut.
Masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę i cały czas mieszając zrobić zasmażkę. Rozmieszać ze szklanką sosu spod mięsa. Całość polać po mięsie. Piec kolejne 5 minut razem.
Mięso podawać polane sosem.
SMACZNEGO :)
http://zakateksmakosza.blogspot.com/2013/11/karkowka-w-sosie-musztardowo-midowym.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation