Kuchnia

kuchnia

Ciasteczka ze słoika

Sposób przygotowania:

1 i 1/3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody
1/4 łyżeczki soli
1 szklanka płatków owsianych
3/4 szklanki m&ms
3/4 szklanki posiekanej czekolady lub czekoladowych groszków
1/2 szklanki cukru brązowego
1/2 szklanki cukru białego
1/3- 1/2 szklanki posiekanych orzechów

Składniki układamy w słoiku warstwami:

1.mąka,soda i proszek

2.płatki

3. m&msy

4.czekolada

5. cukier brązowy

6. cukier biały

7. orzechy

Do słoika dołączamy następujący przepis:

Zawartość słoika wsypać do miski, dodać 1 jajko i 10 dkg miękkiego masła. Wyrobić ciasto i formować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dosyć dużych odstępach. Piec ok 12 min. w temp. 180 st.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation